تدوین معمولا از زمان شروع فیلم برداری آغاز می شود تدوینگر، تدوین فیلم را با توجه به ویژگی های داستان فیلم و فیلمنامه و همچنین شیوه طراحی دیداری فیلم ساز انجام میدهد .به طوری که صحنه هایی که روزانه فیلم برداری می شود در اختیار تدوین گر قرار می گیرد و او آنها را مطابق با داستان فیلم و نظرات کارگردان اجراء میکند. به عبارتی دیگر تدوین یعنی تکمیل و تنظیم هرچیزی که از آن برای پردازش فیلم استفاده میشود.در پایان فیلم برداری او یک فیلم خام منطبق با روند داستان، در اختیار دارد. تدینگر باید به امور مربوط به تصویربرداری ، صدابرداری آشنا باشد تا اگر ایراداتی در فیلم بود را بتواند اصلاح کند.
به طور کلی مراحل تدوین عبارتند از
مرحله ی اسمبلی(Assembly):در این مرحله تدوین گر از روی فیلمنامه و یادداشت های گزارش صحنه برای ایجاد نظم بین نماها پلان ها را از پلان اول تا آخر به ترتیب شماره نما و صحنه و سکانس شماره بندی می کند. در این مرحله هیچ حذفی صورت نمی گیرد
مرحله ی راف کات: در هنگام فیلم برداری در ابتدا و انتهای یک پلان مقداری بیشتر از آنچه مورد نیاز است فیلم برداری می شود تا به هنگام تدوین مونتور بتواند هر لحظه را که مناسب دید برای بریدن انتخاب کند. این مرحله را در واقع اولین مرحله ی واقعی تدوین می دانند اما هنوز پلان ها پیوند نهایی و منطقی خود را به دست نیاورده است.
مرحله ی فاین کات:در این مرحله مونتور تصمیم نهایی را درباره ی نقطه ی برش یا کات و لحظه ی پیوند آن دو با یکدیگر می گیرد. اینک پلان هایی که به هنگام ساختن فیلم به طور جداگانه و در زمان ها و مکان های مختلفی فیلم برداری شده اند از نظر موضوع جریان وقایع و زمان و مکان دارای تداوم می گردد.
نحوه ی ساخت سک پروژه و فرمت های سینمایی
ایجاد سکانس و وارد کردن ویدیو
آشنایی با پنل های موجود در نرم افزار
آشنایی با ابزار های ادیت و نماهای سینما
افکت های انیمیشن
صداگذاری
اصلاح وتصحیح رنگ
آشنایی یا اصطلاحات ویرایش ویدیو،تدوین فیلم ،ویرایش فیلم،خروجی گرفتن
صداگذاری در ویدیو
ساخت تیزرها
افکت ها
انواع تدوین
آموزش تیزر سازی
البته به این نکته باید توجه داشت که کار تدوین فقط مختص کارهای فیلم سازی تلویزیون و سینما نیست. بلکه تعدادی از تدوین گران در تهیه بسیاری از پروژه های تبلیغاتی و ویدئو کلیپ ها نقش اساسی دارند.